Kongres Zarządzania Administracją Samorządową

Już 24 maja powraca Kongres Zarządzania Administracją Samorządową
Tym razem to Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Płocku stanowić będzie miejsce największego spotkania osób odpowiedzialnych za sprawne funkcjonowanie urzędu oraz organizację pracy. Szefowie JST, sekretarze, dyrektorzy i kierownicy wydziałów odpowiedzialnych za kadry i płace, informatyzację i bezpieczeństwo urzędu, zamówienia publiczne, radcy prawni będą mieli okazję wymienić pomysły i doświadczenia wynikające z bieżącego zarządzania urzędem i zachodzących w nim procesów.

Kongres Zarządzania Administracją Samorządową to dwa dni debat i wykładów w gronie doświadczonych ekspertów i praktyków oraz liczne wydarzenia towarzyszące. Podczas kongresu zostaną zaprezentowane rozwiązania usprawniające działanie administracji samorządowej skupione w ramach 5 ścieżek tematycznych: seminarium sekretarzy, kadry i płace, zamówienia publiczne, zarządzanie infrastrukturą gminną oraz IT w administracji.
Eksperci podzielą się z uczestnikami wiedzą z zakresu zastosowania machine learningu w urzędach JST, przygotowania procedur zgłaszania naruszeń przez sygnalistów, aktualizacji strategii rozwojowych w kontekście pozyskiwania środków na rozwój infrastruktury urzędu JST. Kongres obfitować będzie w tematy związane z cyberbezpieczeństwem, ochroną danych urzędników, świadomością zagrożeń wynikających nie tylko ze zdalnej pracy, wsparciem i utrzymaniem pracowników. Dużo miejsca zostanie poświęcone praktycznym aspektom waloryzacji umów o zamówienia publiczne. Odpowiadając na samorządowe trendy poruszone zostaną m.in. kwestie efektywności transportu publicznego i samowystarczalności energetycznej budynków urzędowych.
Kongres to nie tylko merytoryczne spotkania i wymiana poglądów, ale również możliwość spędzenia miło czasu z ludźmi z branży. Dlatego nie zabraknie części artystycznej, podczas której wystawiony zostanie spektakl Bambini di Praga w reżyserii Marka Mokrowieckiego, przygotowany na podstawie powieści Bohumila Hrabala.
Rejestracja oraz więcej informacji o Kongresie dostępnych jest na stronie: www.kongresadministracji.pl
Kontakt do Organizatora:konferencje@municipium.com.pl // tel. 22 242 80 20/55